Előfizetői tartalom

Méretes pofonba szaladtak bele a magyar kötvények is a tőkepiaci pánikban

Jelentősen emelkedő hozamok, sikertelen aukció, alulteljesítő magyar kötvények – ezek jellemezték az állampapírpiacot az utóbbi napok piaci pánikjában. Úgy tűnik, hogy a biztos menedéket kereső befektetők szemében a magyar piac megint kockázatosnak számít, amin nem segítenek a kormány által is hangoztatott recessziós félelmek sem. Az egyelőre nem látszik, hogy a külföldi befektetők tömegesen menekülnének a magyar piacról, de az eladási hullám egyértelmű.

Sikertelen aukció után máris lépett az ÁKK Rég láttunk olyan visszafogott érdeklődést magyar kötvényaukción, mint a múlt héten, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a tervezett 60 helyett mindössze 17 milliárd forintnyi állampapírt tudott eladni. A 10 és 20 éves papírokból egyáltalán nem vettek a befektetők, előbbire 10,2, utóbbira mindössze 2,7 milliárd forintnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés