Előfizetői tartalom

Váratlanul lépett a Fed - Rendkívül izgalmas hét áll előttünk

Portfolio
A múltkori, rendkívüli kamatdöntése után tegnap éjjel váratlanul kamatot vágott a Fed és új eszközvásárlási programot hirdetett. A döntés azért is érhetett szinte mindenkit meglepetésként, mert a piacon ugyan sokan számoltak az újabb kamatvágással, annak bejelentését viszont az amerikai jegybank kamatdöntő ülését követően várták. Ugyanakkor fontos bejelentésekből így sem lesz hiány, ugyanis a japán és a kínai központi bankok is kamatdöntő ülést tartanak. Ráadásul a koronavírus-járvány óráról órára változó helyzete is tartogathat majd izgalmakat a gazdasági kilátásokat fürkészők számára. Magyarországon a makrogazdasági adatok, események szempontjából viszonylag eseménytelen lehet a hét viszont.

A hét első napján a KSH közli a januári építőipari adatokat, majd délután az MNB szokásos devizaswap-tenderére kerül sor. Kíváncsian várjuk, hogy a jegybank múlt heti lépése után, amikor a meghirdetettnél végül sokkal magasabb összegben fogadott el ajánlatokat, ezen a héten mit lépnek. A nemzetközi események közül két kínai adat is említésre szorul: az egyik az ipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés