Előfizetői tartalom

A szemünk láttára írja át egy teljes magyar ágazat életét a koronavírus

Csiki Gergely
A koronavírus okozta új helyzet és a kormányzati döntések alapvetően befolyásolják rövid távon a magánegészségügyi szolgáltatók hétköznapjait, ezért piaci körképünkben megkérdeztük a legnagyobb hazai privátszolgáltatókat, hogyan reagáltak ebben a környezetben, mit tapasztalnak az ügyfelek részéről és mennyiben írja át üzleti terveiket a járvány terjedése. Ami egyértelmű: a működést átírja a mostani helyzet, a beruházási döntéseket nem feltétlenül, és logikus megoldás a távkonzultáció bevezetése, alkalmazásának bővítése. Nagyon úgy tűnik, hogy a kényszerhelyzet felgyorsította az online megoldások és a technológiai újítások alkalmazását. Különösen érdekes volt számomra, hogy a privát intézmények vezetői és tulajdonosai mennyire közlékenyek voltak egy ilyen érzékeny helyzetben, főleg annak fényében, hogy ezúttal borúlátó jövőképüket kellett a szélés nyilvánossággal megosztaniuk.

Csoportos megbetegedések jelentek meg Magyarországon a koronavírus miatt. A kormány a járványügyi helyzetnek megfelelően alakítja át az állami egészségügyi ellátórendszert, sorban jelöli ki a járványkórházakat és karanténkórházakat, minden egészségügyi dolgozónak készenlétben kell állnia, megváltoztatták az ellátások rendjét, a tervezhető és halasztható beavatkozásokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái