FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Példátlannak mondott mentőcsomaggal jöttek elő a britek, de ez biztosan kevés lesz

Portfolio
A német kormány 500 milliárd eurós, a franciák 300 milliárd eurós állami hitelgarancia programja után a brit kormány kedd éjjel egy 330 milliárd fontos (kb. 362 milliárd eurós) hasonló programot jelentett be, amelyen felül egy 20 milliárd fontos adókedvezmény programot is felvázoltak a bajba került szektorok számára. A garanciaprogram kapcsán azt mondta a pénzügyminiszter, hogy ez példátlan méretű intézkedés, ami tételesen cáfolható, és a szakértők rögtön figyelmeztettek is, hogy a mostani bejelentések kevesek lesznek a gazdaság stabilizálására. A kormányfő és a pénzügyminiszter egyébként további intézkedésekre is ígéretet tett.

A kedd éjjel Boris Johnson kormányfő és Rishi Sunak pénzügyminiszter által háborús retorikával bejelentett intézkedések a Reuters összefoglalója szerint: 330 milliárd fontos, a brit GDP 15%-át kitevő állami garanciakeret a bankrendszer hitelezési aktivitásának megtámogatására (a 2008-as válság idején 1000 milliárd fontos volt ez) 20 milliárd fontos adókedvezmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés