Előfizetői tartalom

Háromszor annyit vásárolnak a magyarok, mint karácsonykor - Őrült drágulást is látunk

MTI
|
Portfolio
Az élelmiszerellátás Magyarországon biztonságos, zavartalan, és megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre - mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Hangsúlyozta: ezért semmi szükség nincs az élelmiszerek felhalmozására. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban és a kereskedelmi dolgozók "pokoli munkát végeznek".

A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes. A múlt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt. Ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a kereskedelem - hangsúlyozta Nagy István. Az ideiglenesen előforduló üres polcok azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés