Előfizetői tartalom

Koronavírus: tényleg munka nélkül maradnak magyarok százezrei?

Hornyák József
A koronavírus-járvány azonnal megszünteti a munkaerőhiányt Magyarországon, ami az elmúlt időszakban már egyébként is mérséklődött. Azonban sajnos nem a régóta várt egyensúly jöhet el a hazai munkaerőpiacon, hanem a gazdasági aktivitás romlása miatt a munkanélküliségi ráta emelkedése és a foglalkoztatás csökkenése. Éppen ezért a kormánynak most arra kell koncentrálnia, hogy megmentse a munkahelyeket, hiszen a magyar gazdaság elmúlt években látott dinamikus növekedését elsősorban a kedvező munkaerőpiaci folyamatoknak köszönhetjük. Mindeközben a döntéshozóknak arra is figyelniük kell, hogy a munkanélkülivé válóknak a segítségére siessen.

Hosszú évekig arról beszélhettünk, hogy a munkaerőhiány a magyar vállalatok legnagyobb problémája. Az üres álláshelyek száma sosem látott rekordokat döntött meg 2016 óta, és a vállalatok arra panaszkodtak, hogy a képzett munkaerő hiánya jelenti számukra a legnagyobb problémát, ami gátolja a termelés növekedését. Tavaly azonban már enyhült ez a feszültség, amiben több...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái