koronavirus balaton
Gazdaság

A koronavírus megjelent a Balatonnál is

Portfolio
Balatonlellén pozitív lett a koronavírus tesztje egy állampolgárnak – ezt Kenéz István, Balatonlelle polgármestere írta ki az önkormányzat hivatalos weboldalára pénteken a Sonline.hu beszámolója szerint.

A portál információi szerint a polgármester nyílt levelében említett fertőzött az elmúlt napokban érkezett haza családjával Ausztriából. Azonnal, a hatósági előírásoknak megfelelően önkéntes házi karanténba vonultak mindannyian. Saját úton, önköltségesen mindegyik családtagon elvégezték a koronavírus tesztet. Ennek eredménye lett egyikőjüknél pozitív.

Az elvégzett teszt nem akkreditált, így a beteg nem számít hivatalosan koronavírusos fertőzöttnek, ugyanakkor az egész család továbbra is önkéntes karanténban maradt a nyaralóban – írták.

A cikk megjelenését követően a Sonline beszélt telefonon Kenéz Istvánnal, aki elmondta, a koronavírusos betegről a tájékoztatást péntek délben kapta az ÁNTSZ-től. Úgy tudja, egy budapesti lakóhelyű családról van szó, akik a napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

A polgármester kiemelte: nagy óvatosságra, és fegyelemre van szükség, hogy a vírus ne terjedjen jobban. Ehhez, és települése biztonságához úgy járulhat mindenki hozzá, ha a bejelentett lakóhelyén vészeli át ezt az időszakot.

Csütörtökön mi is beszámoltunk arról, hogy drámai hangú felhívást intézett a több ezer nyaralóingatlan tulajdonosához Lengyel Róbert siófok polgármestere. Most ne jöjjenek Siófokra az üdülőingatlanok tulajdonosai - kérte csütörtökön nyomatékkal a polgármester, aki - a képviselőtársaival együtt - más vonzerőt is akar a városnak, mint a turizmus. Az önkormányzat nem régen ipari parki projektet indított, amitől azt várja, hogy sikerül fiatalokat megnyerni informatikai és mechatronikai szakmákhoz.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Varga György

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
koronavirus_nagyvaros