Előfizetői tartalom

Koronavírus: ezt a vihart nem fogja minden vállalat túlélni

Portfolio
Nehéz időket hozott a vállalatoknak is a koronavírus-járvány. Ilyen helyzetben kiderül, hogy ki az igazán sérülékeny, és bár vannak tervek állami mentőövekre, ez nem jelenti azt, hogy minden cég túl is fogja élni ezt az időszakot. A „szupersztár” cégek még erősebbek lehetnek, a gyengék viszont eltűnhetnek. De láttunk már ilyet a történelem folyamán, a Nagy Gazdasági Világválság során új üzleti modellek születtek és nem kizárt, hogy most is ez történik majd. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű – írja az Economist.

A koronavírus-járvány szignifikáns hatással lesz a világra – nyilatkozta a FedEx vezetője, Fred Smith a vállalat negyedéves eredményeit bemutató konferenciahíváson néhány nappal ezelőtt, közvetlenül azután hogy története során először volt kénytelen kapacitáscsökkentést bejelenteni. És ő még enyhén fogalmazott – írja az Economist. A közgazdászok vitatkoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés