Előfizetői tartalom

40 év alatt először lehet veszteséges a japán jegybank – Papíron fizetésképtelenné is válhat

Portfolio
2-3 ezermilliárd jen, tehát mintegy 18-27 milliárd dollár közötti összeg az, amit a japán jegybank eddig nem realizált veszteségként elkönyvelhet a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) tartásán, ezzel pedig előtérbe kerültek azok a félelmek, hogy a jegybank 40 év alatt most először zárhat veszteséges évet. Márpedig ha a japán jegybanknak rosszul megy, azt a japán részvénypiac is megsínyli – számol be a hírről a Reuters.

A tőzsdék esése a japán jegybankot is nehéz helyzetbe hozza, ugyanis az általa tartott ETF-ek értéke is jelentősen csökkent, ezeken a nem realizált veszteség eddig 18-27 milliárd dollár közötti összeg. Elemzők szerint – bár jegybanknál nem szokásos, de – ha veszteséggel zárja az évet a japán jegybank, akkor ez lesz 40 év alatt az első ilyen. Márpedig ha veszteséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés