koronmavirusbusiness
Gazdaság

226-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Portfolio
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg - jelentette a hivatalos kormányzati oldal. A 226 fős esetszám tegnaphoz képest 39 fős emelkedés, ami minden eddigi napnál gyorsabb emelkedést jelent.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

A kormányzati közlemény emlékeztet rá, hogy "A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat."

A fertőzöttek száma a kormány feltételezése szerint is jóval magasabb, mint a hivatalos, teszttel igazolt vírushordozók száma. Azzal, hogy az esetszám 226-ra emelkedett, az eddigi legnagyobb napi növekedést láthattuk, 39 fővel.

Az igazolt fertőzöttek száma azzal együtt nőtt minden eddiginél nagyobb ütemben, hogy közben az elvégzett tesztek száma kicsit lassult: tegnap reggelhez képest mindössze 704 darabbal nőtt, míg előtte nap csaknem 1000 tesztet végeztek. Ez arra is utalhat, hogy második-harmadik tesztelésre mutattak ki több embernél koronavírust, miközben az országban a tesztelés lassult, nem pedig gyorsult.

koronavirus esetszam halalozas magyarorszag 200325 reggel

A világszintű összesítés szerint jelenleg már 423 ezer fertőzött van, közel 19 ezren elhunytak és 108 ezren meggyógyultak. Friss híreink percről-percre a témában:

koronavirus vilagban 200325 reggel

Címlapkép: Getty Images

shanghaikina
koronavirus2
BÉT 4iG
tőzsde, dollár, árfolyam
autóipar járműgyártás robot
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirusclk