Előfizetői tartalom

Koronavírus: 20 milliárd frankot pumpál Svájc az ország gazdaságába

Portfolio
Összesen 20 milliárd frankot pumpál a gazdaságba Svájc a koronavírus miatti visszaesés mérséklésére - írja a Reuters. A svájci kormány és a Svájci Nemzeti Bank (SNB) csütörtökön kezdi el a pénzt becsatornázását, melynek során a vállalatok a bankokon keresztül akár 500 ezer frank államilag támogatott - egyes esetekben kamatmentes - kölcsönhöz juthatnak hozzá.

A válság leküzdése érdekében elengedhetetlen, hogy a vállalatok hitelhez férjenek hozzá, a bankrendszer pedig likviditással rendelkezzen. - mondta el Thomas Jordan, a svájci Nemzeti Bank elnöke, Ueli Maurer pénzügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján Bernben. Ennek érdekében egy 20 milliárd frankos csomagról döntött a kormány, amiből a koronavírus által leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés