Előfizetői tartalom

Mindent be kell vetni a koronavírus elleni harcban – Beindultak a megfigyelőgépezetek is

Portfolio
Nagy segítséget adhat a világnak a technológia szektor a koronavírus elleni harcban a mesterséges intelligenciával, a big data megoldásokkal és a szuperszámítógépekkel. Íme néhány példa arra, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba a járvány megállításában és hogy miket vetettek be eddig a kormányzatok a technológia vívmányai közül.

A kitörés előrejelzése Minél pontosabban tudjuk követni a vírust, annál eredményesebben tudunk harcolni ellene. A híreket, a közösségi média oldalakat és a kormányzati dokumentumokat elemezve a mesterséges intelligencia meg tudja tanulni a kitörések beazonosítását. Az egyik kanadai startup, a BlueDot szolgáltatása pontosan ezt teszi, a mesterséges intelligenciát használva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés