Előfizetői tartalom

Dermesztő forgatókönyvek láttak napvilágot: a koronavírus romba dönti a világ autópiacait

Portfolio
A koronavírus váratlan megjelenése, gyors terjedése nagyon nehéz helyzetbe hozta az autóipart: a világ vezető autógyártói sorra zárták be ideiglenesen üzemeiket és autószalonjaikat szerte a világon. Mindennek súlyos következményei lesznek, az iparági elemzők, hitelminősítők úgy látják, szerencsésebb esetben is több millió új autóval kevesebbet értékesíthetnek majd idén globálisan.

Az IHS Markit szerint a koronavírus-járvány az elmúlt évek legnagyobb üzleti kockázatát jelenti az autóipari vállaltok számára - írja az Automotive News Europe.  Úgy látják, idén mintegy 12 százalékkal zsugorodhat a globális autópiac, amely azt jelentené, hogy csupán 78,8 millió új autót adhatnak el globálisan. Ez a szám mintegy 10 millió autóval kevesebb, mint amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés