Előfizetői tartalom

Több mint 10 millió maszk és kétezer lélegeztetőgép érkezik az országba

MTI
Több mint 10 millió maszk és kétezer lélegeztetőgép érkezik az országba, ezen a héten 20 repülőgépet várnak több száz tonna szállítmánnyal - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában. Elmondta azt is, hogy több ezer magyar rekedt külfölldön, és eddig már 5583 magyar állampolgárnak segítettek hazatérni.

A tárcavezető hangsúlyozta, a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezés sikere nagy mértékben múlik azon, hogy elegendő eszközzel rendelkezünk-e. "Ez nemcsak számunka kérdés", hanem minden országnak, és "a világ valamennyi országa ma Kína ajtaján kopogtat, illetve dörömböl" - fogalmazott. Magyarország időben lépett, megkötötte a szükséges szerződéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés