Előfizetői tartalom

Fordulat az arcmaszk megítélésben? Kötelező viselést fontolgatnak Amerikában

MTI
Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) fontolgatja a kötelező maszkviselést elrendelését - jelentette a The Washington Post című lap kedd reggel. A lap értesülései szerint megváltozóban van az egészségügyi szakemberek eddigi álláspontja, s ez az új típusú koronavírus rohamos terjedésével, a megbetegedések és a halálesetek számának növekedésével magyarázható. Hétfői sajtóértekezletén Donald Trump amerikai elnöktől az egyik újságíró megkérdezte, hogy várható-e a nem orvosi maszk kötelező viselésének elrendelése, mire az elnök azt válaszolta: "korlátozott időtartamra elképzelhető, ezt éppen most vitatjuk meg".

 A The Washington Post idézte Thomas Inglesbyt, a Johns Hopkins egyetem és kórház egészségbiztonsági központjának igazgatóját, aki egy interjúban arra szólította fel a CDC-t, hogy rendelje el a maszkok mindenki számára kötelező viselését a fertőzések terjedésének megakadályozására. Brett Giroir admirális, az egészségügyi tárca államtitkára, aki március közepe óta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái