Előfizetői tartalom

Megvan, mivel mentenék az élelmiszeripari- és agrárcégeket a koronavírus-válság miatt - Interjú a NAK elnökével

Csiki Gergely
A mezőgazdasági termelő és feldolgozó vállalatok támogatása a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben kulcsfontosságú ügy, hiszen ha ezek a cégek leállnának, akkor az élelmiszerellátással lehetnek problémák - mutatott rá a Portfolio-nak adott interjújában Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint a vendéglátó szektor teljes leállása közvetlenül érinti az agrárgazdasági beszállító cégeket, ezért már első körben számukra szükség lenne a más meglévő szektoriális kedvezményekre. Az új helyzet legfontosabb tanulsága szerinte, hogy a magyar termékekkel az emberek ellátásának biztonsága garantált még krízis időszakokban is. Figyelmeztetett ugyanakkor arra is ennek kapcsán, hogy ha a külföldi élelmiszeripar termékeit vásároljuk és ennek következtében leépítjük a magyar termékeket, akkor azzal saját magunkat veszélyeztetjük hosszú távon.

A koronavírus-járvány Magyarországon is egyre több szektort érint. Azt is mondhatjuk, hogy így vagy úgy, de senki sem térhet ki a hatásai elől. Mit lát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hogyan, milyen csatornákon keresztül érinti az agrárgazdaságban érdekelt hazai cégeket ez a helyzet? A kereslet fennmaradt, csak átrendeződik? Mit látnak a legnagyobb külpiacainkon, hogyan tudják...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái