Előfizetői tartalom

Magyar Orvosi Kamara: nagy segítséget jelent az 500 ezer forintos pluszjuttatás, de nem eleget

MTI OS
Üdvözli a Magyar Orvosi Kamara a koronavírus-járvány kapcsán a kormány által felajánlott bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást, de hozzáteszik, hogy ez a lépés nem elegendő, az orvosok bérének rendezésére lenne szükség, amire januárban javaslatot is tett a kamara. Különben a járvány elmúltával újabb orvosok hagyhatják el a közfinanszírozott egészségügyet.

Magyarországon a közalkalmazotti bértábla szerint egy kezdő orvos jelenleg 964, egy 6 éve dolgozó szakorvos 1742 forintos nettó órabérért dolgozik – mondta el a Magyar Orvosi Kamara a koronavírus-járvány kapcsán bejelentett bruttó 500 ezer forintos pluszjuttatással kapcsolatban. A Kamara elismeri, hogy az 500 ezer forintos juttatás is nagy segítséget jelent, de stabil bérezésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés