Előfizetői tartalom

Februárban még jól teljesített a magyar export

Portfolio
Februárban az export euróban számított értéke 3,9, az importé 0,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, derült ki a KSH friss adataiból. A kivitel tehát a koronavírus-válság kezdetén még jól alakult, összhangban az ipari termeléssel, miközben a behozatal stagnálásában már látszódtak a lassulásra utaló jelek, illetve a beszállítói láncok megszakadása is szerepet játszhatott ebben.

Az export érdemi növekedése mellett tehát az import gyakorlatilag stagnált februárban, ennek eredményeképp a termék-külkereskedelmi többlet 1,1 milliárd euró (378 milliárd forint) volt. Az egyenleg 343 millió euróval javult az előző év azonos időszakához képest. A következő időszakban a belső és külső kereslet várható jelentős visszaesésével az export és az import...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés