Előfizetői tartalom

Drámai helyzetről számolt be a magyar, aki kint rekedt az 1,3 milliárd karanténolt országában

Indában szinte egyik pillanatról a másikra küldte a teljes, 1,3 milliárd fős lakosságot házikaranténba Narendra Modi miniszterelnök, az országot lezárták, számtalan külföldi rekedt kinn, köztük magyarok is. Vági Zsolt, mentálhigiénés szakember Rishikeshben ragadt, miután törölték lefoglalt repülőjáratát, a Portfolio-nak adott interjújában elég komoly helyzetről számol be. Idegengyűlölet, mélyszegénység, rendőri brutalitás, pánik – nagyjából ezek a szavak jellemzik a kialakult helyzetet, a járvány terjedése esetén pedig még radikálisabb lépések következhetnek. Mindezek ellenére Vági Zsolt elmondta: nem aggódik és nem érzi magát veszélyben, az emberek mindenhol ugyanolyanok, a fő probléma most az, hogy a hülyeséggel és a koronavírussal egyszerre kell megküzdeni világszerte.

Portfolio: Először is kérlek, mondj pár szót magadról; mivel foglalkozol, hogy kerültél ki Indiába? Vági Zsolt: Egészségtudományi és képződő mentálhigiénés szakember vagyok. Idén másodjára töltök több mint egy hónapot Indiában, Rishikeshben. Ez számomra kiégés-megelőzés és tanulás egyben, mert egész évben emberekkel foglalkozom, ami sokszor lelkileg megterhelő....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés