Előfizetői tartalom

Szép csendben óriási munkaügyi módosítást hirdetett ki a kormány

Portfolio
A pénteki Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet értelmében a cégek egyoldalúan bevezethetik a 24 hónapos munkaidő-keretet. Ez lényeges könnyítés a most leálló, vagy tevékenységüket visszafogó (elsősorban termelő) nagyvállalatok számára, számukra ugyanis ez egy fontos rugalmassági elem lehet, akár az elbocsátásokat is visszafoghatja. Ennek azonban ára van, érthető módon ez fájhat a dolgozóknak, akiket viszont lehet, hogy épp ennek a lépésnek köszönhetően nem bocsátanak el. Közben a szakszervezetek kiakadtak.

Fontos változás A pénteki Magyar Közlönyben több fontos kormánydöntés is megjelent (kurzarbeit, K+F-területen dolgozók bértámogatása, gyógyszeralkalmazási könnyítések, a mezőgazdaságnak adott kedvezmények, EU-pályázatokat érintő döntések), és ezek közül külön is kiemelkedik "a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés