Előfizetői tartalom

Íme a koronavírus válság öt különösen látványos gazdasági ábrája

Portfolio
A 2008-2009-es globális pénzügyi és gazdasági válságnál is mélyebb, de rövidebb ideig tartó recesszió várható a világgazdaságban a koronavírus miatt, és az is jó hír, hogy most sokkal kevésbé eladósodott az amerikai lakossági és pénzügyi szektor, mint bő 10 éve, így ez is a gyorsabb kilábalás irányába mutat – rajzoldóik ki a Morgan Stanley látványos ábráiból. Közben az UniCredit Research e heti legfontosabb ábrája arra mutat rá, hogy egy ekkora válságban mennyire drámaian beszakad a nem létfontosságú termékek iránti fogyasztói kereslet, miközben kilő a létfontosságú cikkek iránti érdeklődés.

Két nagybank friss anyagaiból szemezgettünk látványos ábrákat és például az alábbiakat találtuk. Az első rögtön képbe helyez arról mindenkit, hogy a koronavírus miatti szinte azonnali világgazdasági leállás gyorsasága példátlan az emberi történelemben, és mélyebb lesz a recesszió, mint bő egy évtizede volt. Azaz a második világháború óta nem látott mélységű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés