Előfizetői tartalom

Merkel dühös: újra gyorsulhat a járvány a lazítások körüli „vitaorgia” miatt

MTI
|
Portfolio
Élénk vita indult a német nyilvánosságban a koronavírus járvánnyal összefüggő lazításokról, amely folyamatot sajtóértesülések szerint Angela Merkel kancellár károsnak és veszélyesnek tart. A politikus pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) hétfői elnökségi ülésén - egy telefonkonferencián - kifejtette, hogy egyes tartományokban "vitaorgia" kezdődött a korlátozásokról, aminek hatására gyengülhet a lakosság fegyelmezettsége és óvatossága; így kárba veszhetnek az utóbbi hetek eredményei, és a fertőzések száma ismét emelkedésnek indulhat - figyelmeztetett a kancellár.

Mik a lazítások és a vita lényege? A járványlassító intézkedések eredményeire és az egészségügyi ellátórendszer teherbíró képességére tekintettel hétfőtől országszerte lazítják a korlátozásokat. A legtöbb tartományban megnyitnak a 800 négyzetméternél kisebb értékesítési területű kiskereskedelmi üzletek, és mérettől függetlenül az autókereskedések,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés