Előfizetői tartalom

Nem kíméli Magyarországot a koronavírus-válság: ott is nagyot üt, ahol nem gondolnánk

Azt tudjuk, hogy a koronavírus visszaveti a gazdaságokat, de arról fogalmunk sincs, hogy mennyire. Nagyjából látjuk, hogy melyik ágazatok szenvedik meg, de nem tudjuk pontosan, hogy a szereplők mit élnek át. Ennek próbálunk utána járni cikksorozatunkban, amelynek első részében a kereskedelmet vizsgáljuk, és külön kitérünk a gépjármű-kereskedelemre. Ágazati szereplők válaszai alapján azt látjuk, hogy bár sok bolt tele volt az elmúlt hetekben, összességében a kereskedelem mégis visszaeshet, ha hónapokon át tart a válság. A gépjárműkereskedelemben pedig jelenleg óriási a baj.

A koronavírus válság a korábbi válságokhoz képest teljesen egyedi, hiszen a gazdaságot mesterségesen kellett leállítani, a válság alapvetően jó állapotban érte a világgazdaságot és a vállalatokat. A magyar gazdaságnak szintén jók voltak a kilátásai, amikor beütött a krízis, ennek ellenére mi sem ússzuk meg a mély recessziót - sőt, néhány elemző szerint nálunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés