Előfizetői tartalom

Érdekes módon hat a koronavírus a legsúlyosabb magyar ágazatra

A koronavírus-válság nem kerüli el az ipart, a magyar gazdaság legfajsúlyosabb ágazatát sem. Az építőipar nélkül az ágazat a magyar GDP 20%-át teszi ki, a feldolgozóipar részesedése ezen belül 17,7%, a hazai beruházások majdnem harmadáért ez az ágazat felel. Az ipari eladások döntő része exportra megy, így a külgazdasági zavarok különösen megivselik az ágazatot. Az ipar azonban nagyon heterogén, és az alágazatokat korántsem egyenlő mértékben érinti a válság. A Portfolio-nak nyilatkozó ágazati szereplők válaszán keresztül mutatjuk be a válság alágazatokra gyakorolt eltérő hatását.

Elcsépelt, de igaz: a feldolgozóipar a magyar gazdaság motorja Az ipar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az ipari termelés a teljes termelés negyedét teszi ki. A koronavírus okozta járvány az iparban is kifejtette a hatását, a visszaesést ez a nemzetgazdasági ágazat sem kerüli el. Ez nem csak az ipar jelentős súlya miatt probléma, de azért is, mert az exportból is nagy részt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés