Előfizetői tartalom

Érdekes módon hat a koronavírus a legsúlyosabb magyar ágazatra

Zsoldos Ákos
A koronavírus-válság nem kerüli el az ipart, a magyar gazdaság legfajsúlyosabb ágazatát sem. Az építőipar nélkül az ágazat a magyar GDP 20%-át teszi ki, a feldolgozóipar részesedése ezen belül 17,7%, a hazai beruházások majdnem harmadáért ez az ágazat felel. Az ipari eladások döntő része exportra megy, így a külgazdasági zavarok különösen megivselik az ágazatot. Az ipar azonban nagyon heterogén, és az alágazatokat korántsem egyenlő mértékben érinti a válság. A Portfolio-nak nyilatkozó ágazati szereplők válaszán keresztül mutatjuk be a válság alágazatokra gyakorolt eltérő hatását.

Elcsépelt, de igaz: a feldolgozóipar a magyar gazdaság motorja Az ipar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az ipari termelés a teljes termelés negyedét teszi ki. A koronavírus okozta járvány az iparban is kifejtette a hatását, a visszaesést ez a nemzetgazdasági ágazat sem kerüli el. Ez nem csak az ipar jelentős súlya miatt probléma, de azért is, mert az exportból is nagy részt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái