Előfizetői tartalom

Milyen csodát lát Magyarországon az IMF? Vagy tényleg mi leszünk a nagy meglepetés?

A múlt héten körbejárta a magyar sajtót, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss előrejelzése szerint az EU-ban Máltával együtt Magyarországon lehet a legkisebb a gazdasági visszaesés 2020-ban, és a régióban is csak Szerbiában lehet kisebb a recesszió. Részletes adatok híján egyelőre csak találgathatunk, mire alapozza kifejezetten optimista véleményét a szervezet, mindenesetre ha igazuk lesz, akkor Magyarország lehet a régió nyertese idén.

Szokatlanul optimista az IMF Magyarországon 2020-ban 3,1%-kal eshet vissza a GDP, majd ezt jövőre 4,2%-os visszapattanás követheti – állapította meg múlt héten közzétett World Economic Outlook (WEO) kiadványában az IMF. Ennél kisebb visszaesést a régióban csak a szerb gazdaságban jeleznek, a többi országban 4-6%-os recesszióval kalkulálnak, Szlovéniában és Horvátországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés