Előfizetői tartalom

Megvan, miért terjedt el olyan gyorsan Törökországban a koronavírus

Portfolio
Rohamosan megnőtt a koronavírus-fertőzésszám Törökországban áprilisban, számos elemző retteg attól, hogy a közel-keleti ország akár globális gócponttá is válhat. A járvány azért tudott rohamosan elterjedni az országban, mert Erdogan elnök bár korán lezárta a határokat, a sérülékeny török gazdaságot féltve nem mert eddig túl komoly intézkedéseket tenni a járvány ellen. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy sokak szerint a jelenleg láthatónál sokkal nagyobb baj van, hiszen kozmetikázzák a törökök a halálozási adatokat politikai érdekek miatt. Jó hír lehet viszont, hogy a török egészségügy rohamtempóban fejlődött az elmúlt néhány évben, így jó esélyei vannak a törököknek arra, hogy még egy elhatalmasodó járványt is kezelni tudjanak egészségügyileg, az ország gazdasága viszont aligha lesz elég ütésálló.

Lényegesen nagyobb lehet a baj valójában Hamarosan átlépheti Törökországban a 100 ezret is a koronavírus-fertőzöttek száma, ezzel Európán és Amerikán kívül a közel-keleti ország még Kínánál is nagyobb fertőzésszámot regisztrált, mindezt úgy, hogy az első koronavírusos halálesetet bő egy hónapja regisztrálták az országban. A halálesetek száma a hivatalos statisztikák...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái