Előfizetői tartalom

Itt a fordulat: látták Kim Dzsong Unt, Trump talán beszél is vele

Portfolio
Egy Észak-Koreából elmenekült, Dél-Koreában minap parlamenti mandátumot szerzett képviselő, Ji Seong-ho, ma azt állította, hogy 99%-os valószínűséggel múlt hétvégén meghalt Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor és várakozása szerint a halálhírt ezen a hétvégén be is fogják jelenteni – számolt be a drámai hírről a Korean Times. Nem sokkal ezt követően a KCNA hírügynökség bejelentette, több hét után először mutatkozott egy műtrágyagyár hivatalos átadó ünnepségén Kim Dzsong Un. Az eseményről először nem közöltek képeket és felvételeket, később aztán ezt pótolták. A hírrel kapcsolatban Donald Trump bejelentette, a megfelelő időben lehet beszél majd az észak-koreai vezetővel.

Frissítés: 06:31 (szombat) A KCNA hírügynökség megjelentetett egy képet, amelyen Kim Dzsong Un látható, ahogyan valóban átvág egy vörös szalagot egy ünnepségen a CNN beszámolója szerint. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem áll módjukban ellenőrizni a kép hitelességét, illetve azt, hogy mikor került sor annak elkészítésére. A Bloomberg viszont saját cikkében már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés