Előfizetői tartalom

A hét ábrája: beszakadt az olasz munkanélküliségi ráta, de az meg hogy lehet?

Portfolio
Miközben több nagy eurózóna tagország márciusi munkanélküliségi rátája a koronavírus válság hatására érthetően megugrott, addig az olasz ráta egyedüliként 0,9%-ponttal esett. Ez igencsak érdekes egy olyan országban, ahol a karanténok február végi és márciusi elrendelése mellett is nagyon bedurvult a járvány és a gazdaság csaknem teljes leállítására is sor került. Mégis van egy racionális magyarázat erre a furcsa jelenségre.

Az UniCredit Research „hét ábrája” sorozat mostani felvonása is látványosra sikeredett, hiszen az Eurostat adatai alapján az alábbi grafikont rakták össze az egyes eurózóna tagállamok márciusi munkanélküliségi ráta változásáról: Amint látható: a spanyol és ciprusi ráta 0,9%-ponttal, az ír 0,6%-ponttal, a francia 0,5%-ponttal, a német 0,1%-ponttal ugrott, míg az olasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés