Előfizetői tartalom

Újabb friss adat a koronavírus pusztításáról - Összeomlott a német ipar

Portfolio
Összeomlott a német gyáripar márciusban, a megrendelések 15,6%-ot estek az előző negyedévhez képest, az egy éves visszaesés mértéke pedig 16%. A soha nem látott visszaesés egyértelműen a koronavírusnak tudható be. Nem is főleg a németországi lezárások, hanem a német gyáripar felvevőpiacainak számító országokban történő leállás okozta a meredek esést.

A német kiskereskedelem után a német feldolgozóipar is nagy visszaesést produkált márciusban – az előző negyedévhez képest -15,6%, az előző év azonos időszakához képest -16% volt a megrendelések volumenváltozása. Az ING Bank gyorselemzésében kiemeli, hogy a visszaesés nem is elsősorban a német járványhelyzet eredménye, sokkal inkább a felvevőpiacoknak minősülő országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés