Előfizetői tartalom

Ami most Kína és az USA között történik, az nagyon nem hiányzik a világnak a koronavírus mellé

Portfolio
A kínai áprilisi exportadatok meglepően kedvezőek, ami elsőre jó jel a koronavírusból való kilábalást nézve. A JP Morgan elemzője azonban árnyalja a képet: ha Kína kereskedelmi többlete az Egyesült Államokkal szemben nagy lesz, akkor az amerikai fél úgy érezheti, hogy az ázsiaiak nem fair módon profitálnak a helyzetből. A két fél között pattanásig feszült a helyzet, a kereskedelmi konfliktus kiéleződését már a piacok is elkezdték árazni. A JP Morgan elemzője szerint ez most nagyon nem hiányzik az amúgy is szenvedő világgazdaságnak.

Miközben a világgazdaság a koronavírus-járvány erőteljes hatásaitól szenved, a Kína és Amerika közti kereskedelmi konfliktus újralobbanása az utolsó dolog, amire szükségünk van a JP Morgan elemzője, Alexander Treves szerint. Az elemző azután nyilatkozta ezt a CNBC-nek, hogy az áprilisi kínai exportadatokról kedvező, Treves szerint „nagyon-nagyon meglepő” adat érkezett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés