Előfizetői tartalom

Koronavírus: mutatunk pár ijesztő új gócpontot a világban, amikről még alig hallani

Portfolio
Végignéztük a világ mind a 187 országát, ahol hivatalosan már megjelent a koronavírus és azt találtuk az utóbbi hetek trendje alapján, hogy 7 olyan ország van, ahol új gócpont formálódott, de kevés szó esik róla még a nemzetközi médiában is. Ezek: Bangladesh, Fehéroroszország, Chile, Kuwait, Pakisztán, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek. Közben persze Oroszországban továbbra is meredek még a járványgörbe, Brazíliában egyre gyorsul, Indiában most kezd gyorsulni, és még a korábban győzelmet hirdető Dél-Koreában is elég volt egy ember, aki egy buliközpontba ment és már a hivatalos statisztikák szerint is megint megugrott a fertőzések száma. A régiónkban a lengyel és a román járványhelyzet egyelőre nem akar csillapodni, és a 7 napos mozgóátlag alapján a brit görbe sem meggyőző.  Hétindító világkörképünk sok látványos ábrával.

Miközben a legtöbb hír arról szól, hogy a főbb nyugat-európai gócpontban és Amerikában már kezd csillapodni a járvány, aközben az alábbi, a trendet megragadó 7 napos mozgóátlag ennek az ellenkezőjét mutatja: tovább gyorsul az igazolt fertőzések száma a világban. Naponta átlagban már 88 ezer új fertőzést azonosítanak, így az összesített számuk ma reggel már 4,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés