Előfizetői tartalom

Nem áll le a brit jegybank, további fegyvereket vetne be a válság ellen

Portfolio
Elég valószínű, hogy további monetáris lazításra lesz szükség azt követően, hogy a Bank of England az utóbbi hetekben már kétszer csökkentette alapkamatát és felpörgette az eszközvásárlásokat – mondta a CNBC-nek a brit jegybank alelnöke. A szakember szerint ugyanis továbbra is lefelé mutató kockázatokat látnak a gazdaságban, melyeket készek minden eszközzel kezelni.

A koronavírus-járvány kitörése óta két lépésben 0,75%-ról 0,1 százalékra csökkentette az alapkamatot a Bank of England, mely emellett 200 milliárd forinttal 645 milliárdra emelte eszközvásárlási programjának keretösszegét. Ben Broadbent alelnök kedden további lazítást vetített előre, szerint a lefelé mutató kockázatok miatt a gazdaságnak szüksége lehet a stimulusra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés