Előfizetői tartalom

Koronavírus: mi lesz az új szuperkórházzal? Interjú

A világméretű pandémia, amely már több mint 300 ezer áldozatot szedett, rávilágított arra, hogy a jövő kórházának egy járványügyi helyzetben is helyt kell állnia - hangoztatta a Portfolio-nak adott interjújában Bedros J. Róbert. A Dél-budai Centrum megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy az eredeti helyszín nem változott meg, és a Dobogón épülő létesítményt a szakértők a járványügyi, megváltozott körülmények kezelésére is alkalmassá teszik. Megítélése szerint ugyanis tudomásul kell venni, hogy a koronavírushoz hasonló járványok megjelenésével a jövőben is számolni kell.

A járványhelyzet néhány hét alatt átírta a hazai egészségügyi ellátási térképet. A Dél-budai Centrum alapvetően sürgősségi centrumként kapcsolódik majd magyar ellátórendszerbe. Szükséges megnyomni az „újratervezés” gombot a koronavírus járvány szomorú tapasztalatainak tükrében? Magyarországon utoljára 1957-59 között tombolt olyan pandémia, amelyiknek a kitörése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés