Előfizetői tartalom

Koronavírus: mi lesz az új szuperkórházzal? Interjú

Csiki Gergely
A világméretű pandémia, amely már több mint 300 ezer áldozatot szedett, rávilágított arra, hogy a jövő kórházának egy járványügyi helyzetben is helyt kell állnia - hangoztatta a Portfolio-nak adott interjújában Bedros J. Róbert. A Dél-budai Centrum megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy az eredeti helyszín nem változott meg, és a Dobogón épülő létesítményt a szakértők a járványügyi, megváltozott körülmények kezelésére is alkalmassá teszik. Megítélése szerint ugyanis tudomásul kell venni, hogy a koronavírushoz hasonló járványok megjelenésével a jövőben is számolni kell.

A járványhelyzet néhány hét alatt átírta a hazai egészségügyi ellátási térképet. A Dél-budai Centrum alapvetően sürgősségi centrumként kapcsolódik majd magyar ellátórendszerbe. Szükséges megnyomni az „újratervezés” gombot a koronavírus járvány szomorú tapasztalatainak tükrében? Magyarországon utoljára 1957-59 között tombolt olyan pandémia, amelyiknek a kitörése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái