Előfizetői tartalom

Mit tehetünk, hogy ne térjenek vissza a városi dugók a járvány lecsengésével? - Íme 8 javaslat

A járványgörbét sikerült ellaposítani Magyarországon, de ha a közösségi közlekedés sokaknak ijesztő marad, akkor a korábbinál is többen ülhetnek majd vissza az autójukba. A járványgörbe után hogyan tudnánk a csúcsidőket is ellaposítani, hogy elkerüljük a soha nem látott mértékű csúcsidei dugók megjelenését? Baranyai Zsolt városszociológus, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ Város és Területfejlesztési Irodájának szenior munkatársa 8 javaslatot is megfogalmazott írásában. Az alábbiakban az ő cikkét közöljük.

A csúcsidő fenntarthatatlansága Mondani szokás, hogy a sokkhatások – így a mostani koronavírus-járvány – rendszerszintű hatásai igazából csak egyébként is küszöbön álló változások előrehozatalát, felgyorsítását jelentik. Most például, noha eddig is ismert lehetőségek voltak, hirtelen előretör a home office, az e-ügyintézés, az élelmiszer-kiszállítás. A járványhelyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés