Kincses Gyula
Gazdaság

Valamire nagyon készül a kormány az egészségügyben

Portfolio
Erősebb beavatkozásra készül a kormány az egészségügyben – vélte a Népszavának adott interjújában Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke.

Kincses Gyula szerint

  • Pintér Sándor belügyminiszter biztató jelzéseket adott, amikor az orvosbérek emeléséről volt szó találkozójukon. A kamara által javasolt bértábla egyébként az EMMI-ben sem verte ki a biztosítékot.
  • A belügyminiszter és az EMMI munkacsoportjai konzultációkba kezdtek az egészségügy fontos szereplőivel, ami arra utal, hogy a kormány erősebb beavatkozásra készül az egészségügyben.
  • A Belügyminisztérium vizsgálataira Orbán Viktor korábbi szavai adhatnak magyarázatot, miszerint a járvány rávilágított arra, jöhetnek olyan krízishelyzetek, amikor az egészségügy reagáló-, stressztűrő képessége, a működés megőrzése nemzetbiztonsági kérdéssé válik.
  • Pintér Sándor elmondása szerint a járvány után egy fenntarthatóbb, minőségi szolgáltatást nyújtó, ugyanakkor a járványhoz hasonló kihívásokra gyorsan és problémamentesen reagáló egészségügyi rendszert alakítanának ki.
  • A belügyminiszter konkrét témákban kérte az orvosi kamara véleményét, nyitott kérdéseket tett fel, nem volt elvárás a megrendelésben. A vírushelyzet kezdete óta ötször járt a belügyminiszternél.
  • Kásler Miklós semmit sem kérdezett, a MOK azt kérte tőle, hogy az összes Covid-fertőzött egészségügyi dolgozó külön eljárás nélkül kapjon száz százalékos táppénzt, és hogy ezt a karanténra kötelezettek is kapják meg, de nem értek célba.
  • Meg kell szüntetni azt a rendszert, hogy az orvosok másod- és harmadállásért rohangáljanak, a paraszolvencia általuk javasolt kivezetése pedig egy csomó terhet levehet az ellátórendszerről és a betegekről.
  • Nem vizsgázott jól a kormányhivatalokba olvasztott tisztiorvosi szolgálat, önálló és egységes szervezetként hatékonyabb lehetett volna a járvány elleni védekezésben.
  • A járvány csak csillapodott, de még velünk van. Nem tudjuk, lesz-e második hullám, és ha igen, mikor.
maszk koronavírus medence
traders
dollar_bankjegy
olaj szénhidrogén
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 27.
Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!?
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online előadás
Részvények, devizák, indexek és árupiacok elemzése, ötletelés.
Online előadás
Bolyongás a külföldi részvények között. Ötletek, praktikák.
maszk koronavírus medence