Kincses Gyula
Gazdaság

Valamire nagyon készül a kormány az egészségügyben

Portfolio
Erősebb beavatkozásra készül a kormány az egészségügyben – vélte a Népszavának adott interjújában Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke.

Kincses Gyula szerint

  • Pintér Sándor belügyminiszter biztató jelzéseket adott, amikor az orvosbérek emeléséről volt szó találkozójukon. A kamara által javasolt bértábla egyébként az EMMI-ben sem verte ki a biztosítékot.
  • A belügyminiszter és az EMMI munkacsoportjai konzultációkba kezdtek az egészségügy fontos szereplőivel, ami arra utal, hogy a kormány erősebb beavatkozásra készül az egészségügyben.
  • A Belügyminisztérium vizsgálataira Orbán Viktor korábbi szavai adhatnak magyarázatot, miszerint a járvány rávilágított arra, jöhetnek olyan krízishelyzetek, amikor az egészségügy reagáló-, stressztűrő képessége, a működés megőrzése nemzetbiztonsági kérdéssé válik.
  • Pintér Sándor elmondása szerint a járvány után egy fenntarthatóbb, minőségi szolgáltatást nyújtó, ugyanakkor a járványhoz hasonló kihívásokra gyorsan és problémamentesen reagáló egészségügyi rendszert alakítanának ki.
  • A belügyminiszter konkrét témákban kérte az orvosi kamara véleményét, nyitott kérdéseket tett fel, nem volt elvárás a megrendelésben. A vírushelyzet kezdete óta ötször járt a belügyminiszternél.
  • Kásler Miklós semmit sem kérdezett, a MOK azt kérte tőle, hogy az összes Covid-fertőzött egészségügyi dolgozó külön eljárás nélkül kapjon száz százalékos táppénzt, és hogy ezt a karanténra kötelezettek is kapják meg, de nem értek célba.
  • Meg kell szüntetni azt a rendszert, hogy az orvosok másod- és harmadállásért rohangáljanak, a paraszolvencia általuk javasolt kivezetése pedig egy csomó terhet levehet az ellátórendszerről és a betegekről.
  • Nem vizsgázott jól a kormányhivatalokba olvasztott tisztiorvosi szolgálat, önálló és egységes szervezetként hatékonyabb lehetett volna a járvány elleni védekezésben.
  • A járvány csak csillapodott, de még velünk van. Nem tudjuk, lesz-e második hullám, és ha igen, mikor.
usa capitolium koronavirus
olaszzaszlo_velence_shutterstock
gazdag_vezteo_ugyvezeto_shutter-20190416
ljubljana_szlovenia_var
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
usa capitolium koronavirus