nyugdíjas
Gazdaság

Figyelmeztetés jött: kifogyhat a pénzből a világ legnagyobb nyugdíjrendszere

Portfolio
Gyenge pénzügyi helyzetben van hét állami nyugdíjprogram Amerikában, félő, hogy 2028-ra kifogynak a pénzből és ezzel több ezer amerikai nyugdíjba készülő és már nyugdíjban lévő megélhetése kerül veszélybe – írja a Financial Times.

Sok amerikai nyugdíjprogram még nem épült fel teljesen a 2008-as válságból, erre most jött a koronavírus, amely a részvénypiacokon okozott csapás miatt sok nyugdíjpénztár pénzügyi helyzetét alapjaiban rengette meg.

A Boston College által készített tanulmány szerint sok állami nyugdíjalap, amelynek tőkésítettsége alacsony, tehát éppen, hogy csak teljesíteni tudja nyugdíjfizetési kötelezettségét, 2028-ra pénz nélkül marad, ha a piacok csak lassú fellendülést mutatnak.

A tanulmány szerint a legnagyobb veszélyben az egyik new jersey és chicagói állami nyugdíjalapnál lévő több mint 320 ezer ember nyugdíja van, ennél a két pénztárnál ugyanis nagyon alacsony már most is a nyugdíjfedezettség.

Ettől még a tanulmány készítői szerint a következő öt évben nem kell attól tartani, hogy bármelyik pénztár is pénz nélkül marad, de ha továbbra sem térnek magukhoz a piacok és a gazdaságok, egy idő után elérheti azt a pontot a rendszer, amikor már nem marad tartaléka a pénztáraknak és a nyugdíjakat csak az aktuálisan befolyó tagdíj-hozzájárulásokból tudják majd fizetni.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
strand_koronavirus