shopping bevásárlás kiskereskedelem
Gazdaság

Megérkezett a fordulat Magyarországon, újra vásárolnak az emberek

Portfolio
Régen érezhette úgy magát a vásárló az áruházak környékén, mint ahogy május utolsó napjaiban, főként pénteken és szombaton kora estig, amikor az élelmiszer- és iparcikk értékesítésben újra az ünnepekkor jellemző lendület irányába mutatott a fogyasztás mérlege, írja a Magyar Nemzet. A kereskedelmi szövetség friss, vasárnapi összegzése biztató alapot ad a bő hónapja megbicsaklott bolti forgalom további alakulásához: a költekezés megtorpanása után egyre veszít erejéből a járványhatás, és újra vásárlókkal töltődnek az üzletek. A pünkösdi hosszú hétvége előtt arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság, mint az áprilisi húsvétot megelőző napokban.

A friss tapasztalatok már azt mutatják, hogy a trendforduló esélyével országosan sokkal több vásárló kereste fel az élelmiszer-kereskedőket, mint áprilistól mostanáig: a bátrabb költekezés, a darabszámra megugrott iparcikkeladás pünkösd után is lendületesebb keresletet hozhat – mondta a Magyar Nemzetnek vasárnap Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára rámutatott: az erős csütörtöki eladásokat megugorva a hosszú hétvége előtti pénteken érte el a csúcsot az élelmiszerértékesítés forgalma.

Kiemelte: a héten fordulat állt be, magasabb fokozatra kapcsoltak az élelmiszerkereskedelem, és az egyes iparcikkek eladásai és összességében a húsvétot követő fogyasztói hangulat is számottevően javult, ami az áruházakon kívül a szálláshelyeken is ezekben a napokban jelentkezik először. – Ugyan a kedvező irány még nem általános, az ünnepek idején egyébként is jellemző élénkülés is jelen volt az elmúlt napokban, különösen csütörtöktől. A lakosság költekezése erősebb lett, és kedvező, hogy a húsvéti forgalomhoz képest a mostani pünkösd előtti értékesítés már sokkal élénkebbre sikerült a boltokban – hangsúlyozta.

Címlapkép: Shutterstock

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
hadsereg harckocsi honvédség leopard