gilead_remdesivir_koronavirus
Gazdaság

Felemás hírek érkeztek a koronavírus egyik ígéretes gyógyszeréről

Portfolio
Újabb eredményeket publikált a Gilead Sciences a remdesivir nevű antivirális készítményének tesztjeivel kapcsolatban. A hármas fázisú vizsgálatok során a kevésbé súlyos koronavírusos betegeknek is segített az eredetileg ebola ellen kifejlesztett készítmény, de csak az ötnapos kezelést kapó pácienseknél volt szignifikáns az eltérés - állítja a cég.

A koronavírus egyik ígéretes gyógyszerének tesztjeivel kapcsolatban publikált ma friss eredményeket a Gilead Sciences. Ezúttal a kevésbé súlyos betegek hármas fázisú tesztjeiről érkeztek információk.

Az eredmények azt mutatták, hogy az ötnapos remdesivir-kezelést kapó pácienseknél 65 százalékkal nagyobb valószínűséggel következett be javulás a 11. napon a szokásos kezelést kapó páciensekhez képest. A 10 napos kezelést során is javulás mutatkozott, de nem volt szignifikáns – közölte a vállalat.

Ez azt jelenti, hogy a mérsékelten súlyos betegeknél az 5 napos remdesivir-kezelés segítette a felépülést a sztenderd kezelést kapókhoz képest

– magyarázta az eredményeket a Gilead Sciences vezető orvosa, Merdad Parsey.

A Gilead árfolyama ennek ellenére 4 százalékot esett a nyitást követően.

Az április tesztek azt mutatták, hogy azok a covid-betegek, akik remdesivir-kezelést kaptak, átlagosan 11 nap után felépültek, 4 nappal gyorsabban, mint azok, akik nem kaptak a gyógyszerből. Ennek köszönhetően az amerikai gyógyszerfelügyelet sürgősségi eljárással engedélyezte a készítmény használatát a kórházi kezelésre szoruló betegeken.

Egyelőre nincs jóváhagyott gyógyszer a koronavírus ellen, de miután az eredetileg ebola ellen kifejlesztett remdesivir ígéretesnek bizonyult a szintén koronavírus által okozott SARS és a MERS kezelésében, így világszerte elkezdték használni a terméket a koronavírusos betegeknél.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

etterem
koronavirus_strand
horvátország tengerpart shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
etterem