Előfizetői tartalom

Matolcsy: igenis lesz idén szerény gazdasági növekedés, több százezer munkahely épül vissza év végéig

Portfolio
A május 10-i nyilatkozatában még fenntartott 2-3%-os idei GDP-növekedési előrejelzésénél ma már óvatosabb Matolcsy György, de továbbra is bizakodó, mert mai posztjában azt írja, hogy „Beárazva a kormány és az MNB célzott eszközeit, már 2020-ra is egy szerényen bővülő magyar gazdaságot várhatunk.” A Pénzügyminisztérium legutóbb idénre 3% körüli recessziót vetített előre. A kormányzati válságkezelő intézkedésekről egyébként éppen ma reggel közöltünk egy nagyobb elemzést, amelyben arra mutattunk rá: "most már minden korábbinál jobban látszik, hogy a csomag mindenáron szeretne nagyobbnak látszódni, mint amekkora".

A novekedes.hu-n megjelent írásában az MNB elnöke leszögezte azt is, hogy Most átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely, de ezek többségét még ebben az évben vissza lehet építeni. A jegybankelnök szerint tanulni kell az elmúlt évtizedek magyar válságkezelésének hibáiból és akkor ismét egy fenntartható és gyors növekedés lesz Magyarországon, majd ezután össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés