brazilia koronavirus jarvany fertozes vilag200602
Gazdaság

Rekordütemben terjed a vírus a világban - Rosszul sült el az iskolanyitás a szomszédunkban

Portfolio
Bár a hétvégi alacsonyabb tesztelés miatt a napi esetszám már „csak” 100 ezer új koronavírus-fertőzöttet mutat a világban, de az ilyen hatásokat kisimító 7-napos mozgóátlag rekordütemű terjedést jelez, mert az Egyesült Államokban, Svédországban és Lengyelországban nem meggyőző a járvány visszaszorulása, miközben Iránban, Peruban, Pakisztánban, Bangladeshben, Indiában egyértelműen tovább gyorsult, Brazíliában pedig igen magas ütem körül stabilizálódott a terjedés. Idehaza a hosszú hétvége első felében már több hónapja nem látott alacsony fertőzési ütemet közöltek, de a ma reggeli friss adat megint gyorsulásról árulkodik, és szinte kizárólag a központi régióban. Friss híreink kedden percről-percre.

Többen mennének plázákba, mint étterembe a koronavírus miatt

Az S&P Global által elvégzett felmérés szerint, ha választaniuk kellene a fogyasztóknak, hogy plázákba mennek vagy étterembe, akkor sokan a pláza mellett döntenének - írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Újrakezdési alappal támogatná Firenze a fenntartható turizmust és a kultúrát

Olaszország-szerte megnyílnak a kulturális intézmények, Firenze, amelynek híres múzeumai is újra látogathatók, nemzetközi kampányt indított egy olyan újrakezdési alap létrehozására, amely támogatná a városban a fenntartható turizmust és a kultúrát a koronavírus-járvány után.

"A világ sok tájáról érdeklődnek a kezdeményezés iránt" - mondta el Dario Nardella firenzei polgármester kedden, a Galleria dell'Accademiának, a város harmadik legnagyobb múzeumának megnyitásával kapcsolatos sajtóbeszélgetésen.

"Természetesen nem Firenze az egyetlen nagyváros, amely nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány okozta váláság miatt. Ugyanakkor Firenze az emberiség egy értékes örökségének helyszíne, olyan ékszer, amely mindenkié" - mondta.

A segélyalap létrehozásának ötletét egy hasonló kezdeményezés szülte, amelyet Firenze 1966-ban indított el, miután a város hatalmas károkat szenvedett egy árvíz miatt.

Nardella világkörüli úton akarja összegyűjteni a nemzetközi adományokat. Utazása Kínában kezdődik, majd érinti New Yorkot, Los Angelest, Japánt, Hongkongot, Tajvant, Indiát, Londont, Berlint és Párizst. A Morgan Stanley befektetési bank és néhány orosz vállalkozó már elküldte hozzájárulását az alaphoz.

Firenzében a járvány után a többi nagy múzeum is egymás után nyitja meg kapuit, szerdától az Uffizi galéria is újra látogatható.

Olaszországban június 15-től nyithatnak ki a színházak és mozik. A június 2-i nemzeti ünnep, a köztársaság napja alkalmából azonban Velencében máris megnyitották a város világhírű operaházát, a Teatro La Fenicét, amely februárban zárt be.

Több száz látogató kereste fel kedden az operát, szigorúan betartva a járvány miatti elővigyázatossági szabályokat. Az opera honlapja szerint szerdától június végéig jelentős árengedménnyel lehet látogatni az intézményt. Arról azonban nem tájékoztattak, hogy mikor kezdődnek újra az előadások. (MTI)

Koronavírus: hatalmas gazdaságélénkítő csomagot jelentettek be Oroszországban

Oroszország júliusban egy 5 ezer milliárd rubeles (mintegy 73 milliárd dolláros), 2021 végéig tartó terv megvalósításába kezd a Covid-19-járvány által megtépázott gazdasága helyreállítása érdekében - jelentette ki kedden Mihail Misusztyin orosz kormányfő Vlagyimir Putyin elnöknek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 800 alá csökkent Törökországban a napi megbetegedések száma

Törökországban kedden 800 alá csökkent a lassuló koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzéses eseteinek a száma - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból, amely szerint az utóbbi 24 óra leforgása alatt 786 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így a regisztrált fertőzöttek száma 165 ezer 555-re nőtt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: új célállomásokkal bővíti járatait júliusban a KLM és az Easyjet

Bővíti járatai és az elérhető célállomások számát júliusban a KLM és az Easyjet, de a járvány előtti szinthez képest ezek után is a járatok mindössze 30 százaléka fog közlekedni.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Ausztria egyik tartománya 77 százalékos munkanélküliséget mért májusban

Az enyhítések a munkaerőpiac alakulására is kedvező hatással vannak - jelentette ki Christine Aschbacher osztrák munkaügyi miniszter kedden Bécsben, amikor Margarete Schramböck gazdasági miniszterrel közösen ismertették a májusi munkanélküliségi adatokat, valamint a munkanélküliség csökkentésére irányuló kormányzati intézkedések hatását.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: ennyivel csökkent az új fertőzések száma Belgiumban

A koronavírus-járvány március elejére datált belgiumi megjelenése óta először csökkent száz alá a fertőzéssel újonnan regisztráltak száma az országban. Tovább csökkent a fertőzés okozta betegségben elhunytak száma is, a kórházba szállítások aránya azonban stagnál. Hollandiában tovább csökkent az új fertőzöttek száma, de még meghaladja a 100-at. Luxemburg egy hete nem adott hírt egyetlen új elhalálozásról sem, egy nap alatt mindössze egy ember esetében lett pozitív a vírusteszt eredménye.

Tovább a cikkhez

Világbank: maradandó sebeket ejt a koronavírus a fejlődő világon

A Világbank szerint a koronavírus és az azzal összefüggő recesszió maradandó sebeket ejt a fejlődő piacokon, különösen az olajexportáló és a pénzügyi válsággal küzdő országokon – számol be a hírről a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: valami nem stimmel a halálesetek számával Spanyolországban

Spanyolországban második napja nem jelentett koronavírus okozta halálesetet az egészségügyi minisztérium, miközben több tartomány is jelezte kedden, hogy ettől eltérő adatokat továbbított a tárcának.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: kedvezményes utalványokkal indítják újra a turizmust Prágában

Kedvezményekre feljogosító utalványokkal fogja támogatni a prágai turizmus újjáélesztését a cseh főváros önkormányzata, amely a héten 121 millió koronát (1,63 milliárd forint) hagyott jóvá a Prágában úgy, mint otthon elnevezésű kampányra.

Tovább a cikkhez

11 napja nem volt új koronavírusos megbetegedés, lazíthat Új-Zéland

Miután csak egy aktív koronavírusos beteg van Új-Zélandon és az elmúlt 11 nap során nem jelentettek új esetet, a kormány arra készül, hogy jövő héten enyhít az életben lévő korlátozásokon – írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: holnaptól megnyitja belső és külső határait Olaszország

A tartományok közötti és a külső országhatárok megnyitására készül Olaszország, ami a várakozások szerint elindítja az olaszok országon belüli mozgását, miközben a koronavírusból kigyógyultak száma elérte az aktív fertőzöttek számának négyszeresét, és a halálos áldozatok napi száma tovább csökken a polgári védelmi hatóság kedd esti adatai szerint.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: országos vizsgálat indul Romániában, a fertőzésen átesettek reális arányának felmérésér

Romániában országos szerológiai vizsgálatot indítanak, hogy felmérjék a koronavírus-fertőzésen átesett lakosság reális arányát: az erről szóló rendeletet kedden adta ki Nelu Tataru egészségügyi miniszter.

Tovább a cikkhez

Emelkedik az olaj, csökkentett kitermelést várnak a befektetők

Nagyjából egy dollárral emelkedik az olaj ára, mivel a befektetők azt várják, hogy az olajhatalmak júliusra és augusztusra is kitolják a kitermelés csökkentésére vonatkozó megállapodást – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a német kormány visszavonhatja az EU-s tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését

Visszavonhatja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi országára kiadott utazási figyelmeztetését a német kormány - mondta Heiko Maas külügyminiszter kedden Berlinben.

Tovább a cikkhez

318 új koronavírusos esetet találtak Olaszországban, jön a kötelező testhőmérséklet-mérés a vonatoko

A friss adatok szerint 55-en vesztették életüket a koronavírus miatt az olaszoknál egy nap alatt, míg a hétfői 178 új eset után kedden már 318 új fertőzöttet regisztráltak – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: vakcina tesztelésébe kezd az orosz hadsereg

Ötven önkéntes katona, köztük öt nő bevonásával megkezdi a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni vakcina klinikai tesztelését az orosz hadsereg - közölte kedden a védelmi minisztérium.

Tovább a cikkhez

Figyelmeztet a WHO: antibiotikum-rezisztencia alakulhat ki a koronavírus miatt

A WHO szerint egyre több esetben kezelik antibiotikumokkal a koronavírussal fertőzött betegeket, ez pedig azt a veszélyt hordozza, hogy antimikrobiális rezisztencia alakul ki a szervezetben  -írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: soha nem dolgoztak még ennyien rövidített munkaidőben Németországban

Minden korábbinál többen, 7,3 millióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt egy kedden ismertetett felmérés szerint.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: rekord tesztelést végeztek Svédországban, de így is messze vannak a céltól

Sosem végeztek olyan sok koronavírus-tesztek a svédek, mint múlt héten, de még így is elmaradnak a célul kitűzött számtól – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: az idősotthonokban a fertőzöttek fele már meggyógyult

Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult - közölték kedd délután a koronavirus.gov.hu oldalon. A kormányzati portálon azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban - 12 budapesti és 21 vidéki intézményben - azonosítottak koronavírus-fertőzést. Minden negyedik fertőzött és elhunyt idősotthon lakója.

Tovább a cikkhez

A koronavírusos betegek vérében lévő fehérjék előrejelezhetik a betegség súlyosságát

A Covid-19-betegek vérében 27 kulcsfontosságú fehérjét találtak tudósok, amelyek előrejelezhetik a betegség súlyosságát.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: közel 10 millió embert teszteltek Vuhanban, ennyi fertőzöttet találtak

Két és fél hét alatt csaknem 10 millió embert leteszteltek koronavírusra a kínai Vuhanban, és mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak - közölték kedden a helyi hatóságok.

Tovább a cikkhez

Tényleg igaz: az etnikai kisebbségekre halálosabb a koronavírus

Korábban már jöttek ki tanulmányok, amelyek azt mondták, hogy afroamerikaiakra halálosabban hat a koronavírus, és ezt most egy brit tanulmány is megerősítette az etnikai kisebbségekre - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Felére zuhant a májusban a forgalomba helyezett személyautók száma Magyarországon

A koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedések és a gyárbezárások miatt csaknem a felére esett a személygépkocsik és kishaszonjárművek forgalomba helyezése Magyarországon májusban, az előző év hasonló időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.

Tovább a cikkhez

Itt az oka, amiért a jó részvénypiaci hangulattal nem tud menni a Mol

Már jó ideje a 2000 forint körüli szintek körül ingadozik a Mol árfolyama annak ellenére, hogy a részvénypiaci környezet kifejezetten támogató. Eddig az olajárak esését kárpótolták valamelyest a magas finomítói árrések, azonban most májusban közel nullázódtak az előző hónapokban rekord magasságokban levő értékek.

Tovább a cikkhez

Tartós lehet az emelkedés? Megszólalnak a profi befektetők

Számos országban lassul a koronavírus terjedése, a gazdaságok újranyitnak, a tőzsdék pedig emelkednek. A magyar befektetési alapokat kezelő profi befektetők a jó hangulat ellenére óvatosságra intenek: számos kockázat lebeg még a levegőben, ilyen a koronavírus második hulláma, a kínai-amerikai kereskedelmi háború vagy a gyenge vállalati és makrogazdasági adatok, melyek elbátortalaníthatják a befektetőket. Jó hír viszont, hogy alapvetően a portfóliómenedzserek is inkább optimisták, de arról megoszlanak a vélemények, hogy tartós lesz-e a most tapasztalható tőzsdei emelkedés.

Tovább a cikkhez

Rosszul sült el az általános iskola újranyitása a szomszédunkban: egy egész osztály karanténba kerül

Szlovéniában két hétre házi karanténba kell vonulnia egy egész alsó tagozatos osztálynak, Horvátország csak akkor hirdeti a járvány végét, ha 14 egymást követő napon nem regisztrálnak új koronavírus-fertőzöttet - derült ki a válságstábok keddi sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Digitális ugrás jön a magyar bankoknál a koronavírus-válság nyomán?

Akár a hazai, akár a nemzetközi bankszektort nézzük, a digitális fejlődés mérőszámok nélkül is szemmel látható. Ennek a fejlődésnek adhat egy újabb lökést a koronavírus okozta helyzet, ugyanakkor a klasszikus univerzális bankok fontos kihívása, hogy egy nagyon széles szolgáltatás-palettával rendelkeznek, amin sokszor nehezen találnak fókuszt - véli Pereczes János, az MKB Bank digitális üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója, Financial and Corporate IT konferenciánk  panelbeszélgetője. Érdemes eljönni az eseményre, és élőben meghallgatni!

Tovább a cikkhez

Rugalmasabbá és igazságosabbá akarják tenni az EU-s helyreállítási alapot Orbán Viktorék

Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnöke közösen törekednek igazságosabbá és rugalmasabbá tenni az Európai Bizottság koronavírusos 750 milliárd eurós helyreállítási alapjáról szóló előterjesztését – foglalta össze a kedd délelőtti V4-szintű kormányfői videókonferencia egyik üzenetét az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Tovább a cikkhez

Matolcsy: igenis lesz idén szerény gazdasági növekedés, több százezer munkahely épül vissza év végéi

A május 10-i nyilatkozatában még fenntartott 2-3%-os idei GDP-növekedési előrejelzésénél ma már óvatosabb Matolcsy György, de továbbra is bizakodó, mert mai posztjában azt írja, hogy „Beárazva a kormány és az MNB célzott eszközeit, már 2020-ra is egy szerényen bővülő magyar gazdaságot várhatunk.” A Pénzügyminisztérium legutóbb idénre 3% körüli recessziót vetített előre. A kormányzati válságkezelő intézkedésekről egyébként éppen ma reggel közöltünk egy nagyobb elemzést, amelyben arra mutattunk rá: "most már minden korábbinál jobban látszik, hogy a csomag mindenáron szeretne nagyobbnak látszódni, mint amekkora".

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a Scania csaknem 10 százalékos létszámleépítésre készül

A Scania azt tervezi, hogy alkalmazottjainak mintegy tíz százalékától, 5 ezer dolgozójától megválik a koronavírus miatt visszaesett kereslet miatt.

Tovább a cikkhez

Megcsappant a lízingcégeknél a támogatott új autók iránti kereslet

Áprilisban 10 milliárd forint fölé emelkedett a nagycsaládosok autóvásárlási programjában megvásárolt autókra kötött lízingszerződések összege – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet tagvállalatai a program tavaly júliusi indulása óta pedig több mint 3605 új hétüléses autóhoz nyújtottak finanszírozást, egyenként átlagosan 2,8 millió forint értékben. Április az eddigi leggyengébb hónap volt.

Tovább a cikkhez

Mióta van jelen a koronavírus Magyarországon? Fontos bejelentést tett az operatív törzs

Ma 11 órakor tartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, az eseményről a Portfolio élőben tudósított. A tájékoztatón kiderült: a január-februárban influenzára tesztelt betegek mintáiból több mint ezer mintán a koronavírus-tesztet is el tudták végezni, ezek nem mutatták a koronavírus nyomait, az első ilyen pozitív teszt csak március 12-éről származik. Elhangzott: a budapesti szennyvízből már kimutatták a koronavírust.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mikor jön a Forma-1 Magyarországra

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Tovább a cikkhez

Sorsdöntő időszak következik a magyar autóiparban - A technológiai ugrás mindenki számára kötelező

A koronavírus-járvány felgyorsíthatja az autóipar átalakulását, még inkább előtérbe kerülhetnek az Ipar 4.0, illetve az ipari digitalizációs megoldásokban rejlő hatékonyságnövelő lehetőségek. A digitalizáció, az automatizáció és a robotizáció gyakorlatilag minden szereplő számára kötelezővé válik abban az esetben, hogyha versenyben kíván maradni. Ez főként azoknak a kisebb szereplőknek jelenthet problémát, amelyeknek a fejlesztésekhez szükséges tőke biztosítása már a járvány előtt is kihívás volt. Ebben a kiélezett helyzetben hatalmas szükség van az állam segítségére, amely többféle támogatáson keresztül is elősegíthetné a hazai autóipari vállalatok helyzetének stabilizálását, versenyképességének javítását. Többek között ezek derültek ki abból az exkluzív körinterjúból, amelyet a csütörtökön megrendezésre kerülő Járműipar 2020 online konferencia résztvevőivel, Dedéné Novotni Annával, Ács Istvánnal, Horváth Szabolccsal és Jónás Lászlóval készített a Portfolio.

Tovább a cikkhez

Brutális gazdasági visszaesést is hozhat a koronavírus Franciaországban

A francia gazdaság akár 11 százalékkal is zsugorodhat az idén a koronavírus következményeinek hatására, a következő hónapok még igen nehezek lesznek, jövőre azonban növekedési pályára áll az unió második legnagyobb gazdasága - jelentette ki a francia pénzügyminiszter.

Tovább a cikkhez

Jöhet a sokak által várt újabb mélypont a tőzsdéken

A nagyvállalatok pénzügyi igazgatóinak több mint fele gondolja úgy, hogy a Dow újrateszteli majd a korábbi mélypontot jelentő márciusi 19 000 pont körüli szintet, mielőtt újabb történelmi csúcsot döntetne 29 000 pont felett – derült ki a CNBC legfrissebb felmérésből.

Tovább a cikkhez

Rekordütemben terjed a vírus a világban: mutatjuk a főbb gócpontokat

Már közel 6,3 millió igazolt koronavírus-fertőzött van világszerte, 375 ezer felett jár az elhunytak és 2,7 millió főnél a kigyógyultak száma. A hétvége-hatást (visszaesik sok országban az elvégzett tesztek szám és így az új fertőzötteké is) kisimító 7-napos mozgóátlag sajnos az alábbi szomorú képet mutatja: rekordütemű a terjedés a világban.

Az Egyesült Államokban már 1,8 millió fő felett jár a fertőzöttek száma, 105 147-en haltak meg, és 458 231-en meggyógyultak. A 7-napos mozgóátlag szerint 20 ezer közeléből 21 ezer fő fölé visszagyorsult a terjedés üteme, de a 7 napos mozgóátlag még mindig nyugtalanítóan magas szinten mozog.

A második legtöbb fertőzött világszerte Brazíliában van, ahol továbbra is gyorsan nő a fertőzöttek száma: keddre 11600 fővel 526 447-re emelkedett. Előtte két nappal még 33 ezer fő feletti volt a napi ütem, tehát a friss adatot nyilván érdemes nagyon óvatosan kezelni és a megelőző hétvégén is ugyanígy hirtelen leesett az új fertőzöttek száma. A kórban összesen 29 937-en haltak meg Brazíliában, 211 080-an pedig felgyógyultak belőle. Közben Indiában közel 8 ezerrel 198706-re nőtt a fertőzöttek száma, 5608 halálos áldozatot és 95 754 gyógyultat jegyeztek fel. A 7-napos mozgóátlag itt is a járvány folyamatos gyorsulását jelzi. Az orosz helyzet viszont szerencsére úgy tűnik, hogy stabilizálódott: 8500 fővel 414328-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 4849, a gyógyultaké 175 514. A 7-napos mozgóátlag lassacskán kezd süllyedni.

Vegyes azonban a kép az alábbi grafikon szerint, mert a pakisztáni és a bangladeshi járvány újult erőre kapott és gyorsulva terjed, míg a szaúdi meredeken lassul, a kuwaiti pedig nagyjából kordában tartottnak tűnik. Szaúd-Arábiából 87 142 fertőzöttet, 525 halálesetet és 64 306 gyógyultat jelentettek az egészségügyi hatóságok.

A perui helyzet egyre csúnyábban néz ki: mára 7-napos mozgóátlag szerint is közel 7 ezer fős a napi új esetek száma, de a chilei, mexikói és kolumbiai görbe is egyre gyorsuló járványhelyzetre utal. Peruban eddig 170 039 fertőzöttet, 4634 halálos áldozatot és 68 507 gyógyultat regisztráltak. Chilében 105 158 fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma 1113, a gyógyultaké 44 946. Mexikóban 93 435 fertőzöttet diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal, 10 167-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a gyógyultak száma 66 965.

A korábbi nagy európai gócpont országokban viszont tovább javult a helyzet: különösen látványos ez most a briteknél: ott a fertőzöttek száma csak 1570-nel nőtt 277736 főre, 39 127-en haltak meg a betegségben, és 1221-en gyógyultak ki belőle. A 7-napos mozgóátlag a fertőzötteknél 2500-ra szakadt. Törökországban eddig 164 769 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 4563, a gyógyultaké 128 947. Iránban egyébként egy nap alatt már csaknem 3 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ami rekordüteműnek számít az országban.

Az alábbi ábrák arra utalnak, hogy az európai országokban kordában tartott a vírus terjedése, igaz figyelemre méltó, hogy a svéd és a lengyel görbe menyire nem „akar” érdemben süllyedni. A mi régiónkban viszont már a cseh görbe is közelíti a nullát.

Spanyolországban 239 638 fertőzöttet, 27 127 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak. Olaszországban a fertőzöttek száma 233 197, a halálos áldozatoké 33 475, és 158 355-en gyógyultak fel a Covid-19-ből. Franciaországban 189 348 fertőzöttről, 28 836 halálos áldozatról és 68 558 gyógyultról tudni. Németországban 183 594 a fertőzöttek száma, 8555 a halottaké, és 165 632-en meggyógyultak - írja az MTI a John Hopkins Egyetem adatbázisa alapján.

Címlapkép forrása: Andressa Anholete/Getty Images

A héten újra az olajkartellen lesz a világ szeme

Egy online megbeszélést tarthat csütörtökön az olajkartell, melynek keretében akár a jelenlegi 9,7 millió hordó/napos termelés-csökkentési megállapodás meghosszabbításra kerülhet pár hónappal. Amennyiben erre sor kerülne, komoly esély lászik arra, hogy a harmadik negyedévben már túlkereslet alakuljon ki az olaj piacán.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megint hirtelen gyorsult a magyar fertőzés terjedése

A hosszú hétvégére szokatlanul alacsonyra süllyedt napi új fertőzési esetszám után ma reggel másfél hete a legmagasabb számot közölte a hivatalos kormányzati oldal: 29 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A részletes adatokból az is látszik, hogy a 29 új fertőzöttből Budapesten találtak 18-at, Pest megyében pedig 9-et, további kettőt pedig Komárom-Esztergom megyében.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: érkeznek az új információk

Ma 11 órakor tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, az eseményről a Portfolio élőben tudósít.

Tovább a cikkhez

Az amerikai gazdaságnak 10 évbe telhet, míg kiheveri a koronavírus-válságot

Az amerikai gazdaság következő tíz évének jobbik fejezete várhatóan a válságból való kilábalással telhet, ennyi idő kell ahhoz, hogy a korábban előre jelzett szintre tárjen vissza a gazdaság növekedési üteme – véli az amerikai kongresszusi költségvetési hivatal (CBO) friss előrejelzésében.

Tovább a cikkhez

Már alig félnek a magyarok a koronavírustól, és gyanakvók a járványügyi statisztikákkal szemben

Míg márciusban az emberek 76 százaléka vette biztosra, hogy intenzív járvánnyal kell majd szembenéznie Magyarországnak, májusban már csak a negyedük gondolta ezt és a folyamatos szakértői figyelmeztetések ellenére az embereknek csak 58 százaléka tippeli azt, hogy Magyarországot eléri a járvány második hulláma - ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megrendelésére készített.

Tovább a cikkhez

WHO: nincs bizonyíték arra, hogy legyengült a vírus, amint azt egy olasz orvos állította

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői és számos más tudós szerint nincs bizonyíték arra, hogy legyengült a koronavírus, amint azt egy tekintélyes olasz orvos vasárnap állította.

Tovább a cikkhez

Úgy megváltozott a kormány koronavírus-mentőcsomagja, hogy szinte már rá sem ismerni

Alaposan átalakult a kormány koronavírusos mentőcsomagja – ezt mutatják az elmúlt hetekben megismert dokumentumok. A program most sokkal konzisztensebb, érthetőbb keretben mutatkozik meg, ráadásul több kérdésre (például az uniós források igénybevételére) világosabb választ kaphatunk. Az ugyanakkor minden korábbinál jobban látszik, hogy a csomag mindenáron szeretne nagyobbnak látszódni, mint amekkora.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 6 millió felett a fertőzöttek száma a világban

6 millió felett jár a megerősített koronavírusos fertőzöttek száma a világban és eddig több mint 372 ezer áldozatot követelt a járvány a Johns Hopkins hétfő reggeli adatai szerint. Az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, a sorban Brazília, majd Oroszország következik.

Tovább a cikkhez
Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
hadsereg harckocsi honvédség leopard