Előfizetői tartalom

A svéd modell atyja is elismerte: ha most kezdődne a járvány, biztosan máshogy csinálnák

Portfolio
A járvány elején a lezárásokat és a lakosság korlátozását elutasító svéd epidemologóus, Anders Tegnell elismerte, hogy az ország nem kezeli hatékonyan a koronavírus-járványt, szerinte a kormánynak többet kéne tennie a járvány feltartóztatására. Elmondta: ha most kezdődne a járvány, akkor a jelenlegi svéd és a többi országban használt megoldásokkal vegyített modellt alkalmaznának.

Svédországnak többet kéne tennie a koronavírus elleni harcban, mondta ezt az egyedi svéd stratégia megálmodója, Anders Tegnell szerdán. Az epidemológus a járvány kezdetén a szigorú korlátozások ellen érvelt, az ország ezzel gyakorlatilag olyan stratégiát választott, amelyet egy másik országban sem láthattunk. Tegnell megjegyzését megelőzték már a kormány járványügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés