Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyi pénzt kapnak jövőre a magyar nyugdíjasok

MTI
|
Portfolio
A tizenharmadik havi nyugdíj visszavezetéséről szóló előterjesztés vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés csütörtökön. A javaslatot kormánypárti és ellenzéki képviselők is támogatásukról biztosították, utóbbiak ugyanakkor kritikát is megfogalmaztak. Novák Katalin államtitkár beszédében összefoglalta, hogy 2021-ben a 3%-os emeléssel, a nyugdíjprémiummal és a 13. havi nyugdíj első heti összegével összesen mekkora plusz juttatásban részesülnek az időskorúak. Az is kiderült beszédéből, hogy az átlagnyugdíj jövőre 147 ezer forintra emelkedhet.

Sok idős tartott attól, hogy a koronavírus-járványnak a nyugdíjasok lehetnek a vesztesei, ezért döntött úgy a kormány, hogy visszavezeti a 2009-ben elvett tizenharmadik havi nyugdíjat - indokolta az előterjesztést az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős államtitkára.    Novák Katalin közölte: a juttatást fokozatosan, négy lépcsőben építik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés