mp9
Gazdaság

Állami támogatást kap nagyberuházásához a Masterplast

Portfolio
Vissza nem térítendő állami támogatást kap a Masterplast a "Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program" részeként, a vállalat gyártó-és laboreszközök beszerzését, valamint infrastruktúrafejlesztést tervez a 2019 végén indult gyártásfejlesztési beruházásának keretein belül. A kapacitásbővítésnek köszönhetően a Masterplast saját gyártásból szolgálhatja ki az európai piaci igényeket stratégiai fontosságú diffúziós tetőfólia termékkörében, emellett az egészségiparba is beléphet a magyar vállalat.

A Masterplast csoport diffúziós tetőfólia gyártásfejlesztési projektje kapcsán 2020. június 05-én ünnepélyes keretek között került sor a „Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program” elfogadását igazoló szerződés aláírására Sárszentmihályon. A vállalat központi telephelyén tartott eseményen beszédet mondott Varga Mihály pénzügyminiszter, Törő Gábor a térség országgyűlési képviselője, Tibor Dávid a társaság elnöke és Ács Balázs a társaság alelnöke.

mp8
Forrás: Masterplast

A saját és állami támogatási forrásokból megvalósuló kapacitásbővítő beruházásnak köszönhetően a társaság saját gyártásból szolgálhatja ki az európai piaci igényeket stratégiai fontosságú diffúziós tetőfólia termékkörében. Emellett az egészségiparba is beléphet a magyar vállalat.

A társaság a 2019 végén indult gyártásfejlesztési beruházásával évente 30 millió négyzetméter minőségi diffúziós tetőfólia előállítását célozta meg.

A projekt teljes költségvetése közel 2 millió euró, amelyben gyártó és laboreszközök beszerzése, valamint infrastruktúra fejlesztés is helyet kapott.

A gyártás technológiai megújítását és kapacitás fejlesztését célzó beruházási rész értéke mintegy 1,25 millió euró, amihez a „Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program” keretében nyújt 440 ezer euró értékű, 35 százalék arányú vissza nem térítendő támogatást a magyar állam. A beruházással a vállalat munkahelyeket őriz meg, növeli hatékonyságát, valamint az új gyártósornak köszönhetően energiatakarékos termelést tudnak folytatni a jövőben - mondta el Varga Mihály.

mp2
Forrás: Masterplast

A projekt eredménye egy olyan modern termelőeszköz üzembe helyezése, amely energiatakarékos és környezettudatos működés mellett képes magas minőségű diffúziós tetőfólia termékek széles szortimentjének előállítására. Emellett az új laboreszközöknek köszönhetően teljes minőségi kontroll mellett folyhat a termékfejlesztési és gyártási tevékenység.

A társaság célja, hogy a régiós építőanyag kereskedelmi partnerei és a cserépgyártók ellátásán túl a nyugat európai piaci igényeket is kiszolgálja termékeivel.

A németországi akvizíció lezárását követően a társaság az alapanyag gyártástól a késztermékig saját forrásból láthatja el az igényeket. Ezzel egyidőben lehetővé válik az egészségipar számára maszk és védőruházat gyártásához szükséges alapanyagok nagymennyiségű előállítása is, amely a jövőben a társaság leggyorsabban fejlődő üzletága lehet. A sikeres minősítéseket követően a Masterplast lehet a régió első alapanyag gyártója, amely rendelkezik a magasabb szintű egészségügyi felhasználáshoz szükséges bizonyítványokkal. Eddig több mint 1 millió négyzetméter védőruha alapanyagot termelt a társaság, amelyet a belföldi igények ellátása mellett Szerbiába és Romániába is exportált.

mp17
Forrás: Masterplast

A kormány egyik legeredményesebb befektetésösztönző eszköze a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program, amely idén 40 milliárd forinttal támogatja a magyar vállalkozások fejlesztéseit és a munkahelyek megőrzését – tette hozzá Varga Mihály. A miniszter ismertette, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program 2015-ös indulása óta a közel 109 milliárd forintos támogatással 264 milliárd értékű beruházás valósult meg és 2600 új munkahely jött létre Magyarországon. A magyar vállalkozások részéről komoly fejlesztési igény mutatkozik, ezért a program idei évi keretét az elmúlt hetekben 15 milliárd forintról 40 milliárd forintra emelték, valamint kibővítették a 150 főt elérő középvállalkozások körére is a pályázati lehetőséget.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
hadsereg harckocsi honvédség leopard