Előfizetői tartalom

Észak-Korea felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát, a fegyvermentes övezetbe vonulna a hadsereg

MTI
|
Portfolio
Észak-Korea felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát - jelentette be kedden a dél-koreai országegyesítési minisztérium. A tárca szerint helyi idő szerint délután 2.49 órakor repítették levegőbe a határvárosban lévő irodát. Korábban katonai források közölték, hogy füst gomolygott felette, és megpróbálnak utánajárni annak, hogy pontosan mi történt ott.

A keszongi összekötő irodát 2018-ban létesítette a két ország, hogy elősegítse a párbeszédet és az együttműködést. Az irodát a két ország vezetőjének csúcstalálkozója után kialakult békülékeny hangulatban nyitották meg. Január közepén azonban a koronavírus terjedése miatti aggodalmak folytán függesztették az ottani tevékenységet. A múlt héten Észak-Korea "ellenségnek"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés