Előfizetői tartalom

Óriási viták várhatók az uniós pénzek körül - Magyarország járhat a legrosszabbul

Portfolio
Az újjáépítési és a hétéves keretköltségvetési javaslat kulcskérdéseit illetően mérföldekben mérhető távolságok vannak a tagállamok pozíciói között – ismerte el pénteken Rómában mondott beszédében Charles Michel, aki június 19-én videókonferencián próbálja majd elérni az álláspontok közeledését. A V4-ek külön pólusként való megjelenését a tárgyalásokon megnehezíti a lengyeleknek és a szlovákoknak tett kifejezetten nagyvonalú ajánlat, miközben magyar szempontból tűnik a legkedvezőtlenebbnek a mérleg. A V4-ek erre némileg rácáfolva közös elvárásokat rögzítettek a tárgyalásokra - írja összefoglalójában a Bruxinfo.

Ne becsüljük alá a folyamatban lévő tárgyalások nehézségi fokát – figyelmeztetett pénteken Rómában Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki az olasz kormány meghívására a gazdasági kilábalásnak szentelt nemzeti konzultáció elindítása alkalmából mondott beszédet. Michel Rómában is nyilvánvalóvá tette, ahogy néhány nappal korábban az EP-frakciók vezetőivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés