Előfizetői tartalom

Kína után a koronavírus-gócponttá vált India is hazavágja az épp lábadozó világgazdaságot?

Indiában megállíthatatlanul terjed a koronavírus, amelynek gazdasági hatásai is lehetnek. Az ország közel olyan népes, mint Kína, így félő, hogy a gazdasági visszaesésből épp kilábaló világgazdaságot India magával rántja majd. Az ország azonban hiába népes, gazdasági súlya elenyésző, külkereskedelmi aktivitása nem mérhető Kínához, ráadásul az exportcikkei nem játszanak fontos szerepet az ellátási láncban. Hosszabb távon azonban az ország szerepe felértékelődhet.

A kínai gazdaság részlegesen téli leállása az ellátási láncokon keresztül éreztette a hatását az egész világgazdaságban, érezhető visszaesést okozott a termelésben, és a belső kereslet romlása miatt a Kínába irányuló export is szenvedett. Most a hasonlóan népes Indiát tarolta le a koronavírus, ahol a szigorú korlátozások ellenére is gyorsan terjed a járvány,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés