Előfizetői tartalom

A koronavírus elintézte, amit korábban elképzelni sem lehetett: új nap virradt a biztosítókra

Portfolio
A koronavírus miatti leállás nagyon megváltoztatta azt, ahogy életbiztosításokat vásárlunk; míg korábban lehetetlen volt elképzelni, hogy az interneten kössünk meg például egy unit-linked szerződést, most már ez is lehetséges. A digitalizációs trend a McKinsey elemzői szerint nemhogy fennmarad, de talán még gyorsul is, az elemzők összeírtak néhány javaslatot azoknak a biztosítóknak, amelyek nem akarnak lemaradni az újfajta piacon.

A koronavírus miatti leállás nagyon megviselte a biztosítókat: a német biztosítási ügynökök új szerzése 40%-ot esett 2020 áprilisában, míg májusban az amerikai ügynökök 50%-os esésről számoltak be – derül ki a McKinsey legfrissebb tanulmányából. A magyar adatokra még várnunk kell, de előzetes információink mind jelentős visszaesésekről szólnak a hazai piacon is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés