Előfizetői tartalom

A koronavírus és az új hidegháború árnyékában formálódik a világ egyik legjelentősebb együttműködése

Az Egyesült Államok és India átfogó szabadkereskedelmi tárgyalásokat folytattak a járvány előtt, amely a jövőben vélhetően folytatódik majd. A két ország kapcsolata aszimmetrikus, India jobban rá van utalva Amerikára, de utóbbi számára is nagy lehetőségeket rejt egy esetleges megállapodás. A két ország viszonyában a közös rivális Kína helyzete is döntő: az onnan esetlegesen távozó amerikai vállalatok Indiában új célpontra találhatnak, és ezért az indiai kormány minden lehetőséget meg is mozgat, 1000 vállalat betelepítését tűzték ki célul. Az érdekek együtt állnak, így nagy esély van rá, hogy a két ország viszonya felértékelődik. Buktatók viszont vannak, nem is kevés.

Szenved a koronavírustól a világ második legnagyobb országa, a járvány kontrollálhatatlanul terjed Indiában. Eközben az ország még egy nemzetközi konfliktusba is belecsöppent, az évtizedes ellentét Kínával ismét kiújult, és emberéleteket követelő katonai összecsapással végződött. India történelmi időket élhet át, a koronavírus ugyanis felgyorsította a már korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés