Előfizetői tartalom

Hongkongot szinte elkerülte a Kínán végigsöprő koronavírus, most elárulta a kormány, hogy mi áll a háttérben

Portfolio
A hétmilliós Hongkongban alig 1200 embert fertőzött meg az új típusú koronavírus és mindössze 7-en haltak meg, miközben a kínai anyaországban 83 ezren fertőződtek meg és 4600-an haltak meg. A hongkongi kormány képviselői a Portfolio-nak elmondták: a SARS-vírus óta fel vannak készülve egy hasonló járványra, így időben felkészítették az egészségügyet és a lakosságot is a védekezésre.

Hongkong számára nem idegen az epidémia, sok szempontból a 2003-as SARS-krízis alatt szerzett tapasztalatokra támaszkodnak – mondták el a hongkongi kormány képviselői egy zártkörű sajtóbeszélgetésen. A Portfolio kérdésére, hogy pontosan milyen intézkedésekkel állították meg már korán a járványt, elmondták, hogy január 23-án azonosították az első beteget, de már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés